FAQ


Hoe snel groeit een nagel gemiddeld?

Een nagel groeit gemiddeld 2 à 3 mm per maand. Het duurt tussen de 125 en 180 dagen, naargelang de leeftijd, om een volledige nieuwe nagel te hebben. In de zomer groeit de nagel sneller dan in de winter. Teennagels groeien trager, ongeveer 1 mm per maand.

 

Kunnen nagels van een nagelbijter of probleemnagels verlengd worden?

Ja zelfs een nagel met de grootte van een kopspeld kan verlengd worden.

 

Kan je gewoon alles doen met kunstnagels?

Ja zolang u ze op een normale lengte kan houden wel. Er kunnen natuurlijk altijd ongelukjes gebeuren maar met de juiste behandeling en verzorging kan u alles doen.

 

Waarom kunstnagels?

De meeste vrouwen zien er graag goed uit, inclusief een paar elegante vrouwelijke handen met mooie lange nagels. Helaas hebben we niet allemaal van die sterke nagels die lang worden zonder te breken of te scheuren. Daarom zijn kunstnagels een goede oplossing en sinds de gelnagel zijn intrede deed, zijn er steeds meer vrouwen die kunstnagels laten aanbrengen en regelmatig een nagelstyliste bezoeken.

 

Wat is nu precies een gelnagel?

Gel nagels zijn kunstnagels die erg veel lijken op onze natuurlijke nagels. In vergelijking met de bekende acryl kunstnagels zijn ze veel dunner en flexibeler waardoor ze heel natuurlijk lijken. De nagels worden gemaakt van een gellaag die wordt aangebracht op je eigen nagel en vervolgens wordt uitgehard onder een uv-lamp. De gellaag kan op je nagel aangebracht worden als versteviging en om je eigen nagel de kans te geven om te groeien, maar je kunt er ook voor kiezen om je nagels eerst te laten verlengen door middel van een tip of sjabloon. De gel is verkrijgbaar in naturel voor een mooie “french manicure” maar ook in diverse kleuren. De nagels kunnen vervolgens gevijld worden in de gewenste vorm en ze kunnen ook versierd worden.

 

Waarom gelnagels en geen acrylnagels?

Het eerste verschil ruikt u meteen, de substantie van acrylnagels ruikt veel sterker dan gelnagels. Gel is ook veel soepeler en aangenamer om te dragen. Door deze flexibiliteit zullen ze minder snel breken. Beide soorten kunstnagels kunnen dus in de gewenste vorm en kleur gemaakt worden en zorgen voor een mooi verzorgde natuurlijke uitstraling van de handen of juist een meer glossy en opvallende look. Het grootste voordeel van gelnagels is vooral dat ze veel echter lijken dan acrylnagels; ze zijn stevig maar toch flexibel zoals je echte nagel. Een ander praktisch voordeel van de gel variant is dat de hars reukloos is waardoor het zelfs voor zwangere vrouwen veilig is om te gebruiken. 

 

Doet het plaatsen van gelnagels pijn?

Nee, het plaatsen van gelnagels doet geen pijn. Moesten je natuurlijke nagels door nagelbijten of gebruik van bijtende producten toch dunner zijn dan normaal dan wordt er eerst een beschermende laag voorzien zodat de pijn tot in het miniem beperkt wordt.

 

Worden de eigen nagels beschadigt bij het dragen van kunstnagels? 

Nee, niet als dit op een professionele manier gebeurt. Wat er wel kan gebeuren is dat mensen zelf de kunstnagels willen verwijderen door er aan te peuteren. In dat geval kan er wel beschadiging ontstaan.

 

Kan je schimmels krijgen bij het dragen van kunstnagels?

Niet als er extreem hygienisch en vakkundig gewerkt wordt. Probeer dus ook nooit een afgebroken stuk zelf terug aan te lijmen, op deze manieren kunnen er infecties, schimmels ontstaan.

 

Hoe herkennen van een allergie voor kunstnagels?

Spijtig genoeg zijn er mensen allergisch aan kunstnagels. Dit zal vooral op te merken zijn door rood opgezette nagelriemen en/of jeuk aan de handen, armen, rondom de ogen en mond. In dat geval kan u best uw nagelstyliste vragen om de kunstnagels te verwijderen.

 

Kunnen kunstnagels verwijderd worden als het mij niet bevalt?

Ja zeker, als u merkt dat het u toch niet bevalt kan u uw nagelstyliste vragen om ze terug te verwijderen. Probeer dit niet zelf om blijvende schade te voorkomen.

 

Wat is de minimum leeftijd voor het nemen van gelnagels?

De minimumleeftijd voor het zetten van gelnagels is 18 jaar. Dat is omdat de hormonen nog volop in beweging zijn, daardoor kan het product eerder loslaten en schade brengen aan de natuurlijke nagel.